Plieninis pieno prikaistuvis, kuris gali tarnauti kaip būdas šiltam pienui prie kavos patiekti ir pienui suputoti espreso kavos aparatuose su garų antgalio pagalba. Kaip visi žinome, pieną geriausia putoti metaliniame ąsotėlyje su tinkamu snapeliu, kad gautume geros konsistencijos pieną ir galėtume jį gražiai ir tvarkingai supilti į kavą. Ąsotis turi latte art pritaikytą snapelį, kuris idealiai tinka pienui putoti ir cappuccino kavairuošti.
- Turi rankenėlę ir snapelį, kad būtų lengva pilti.
- Viduje - praktiška matavimo taurė 50 ml inkrementais.
Kaip tobulai išplakti pieną
Supilkite šaltą pieną į prikaistuvį. Įsitikinkite, kad jo nėra per daug - išplakto pieno tūris padvigubės, todėl jam turi likti vietos.
Šiek tiek pakreipkite pieno ąsotį ir įkiškite į jį antgalį - jis turi būti šiek tiek žemiau pieno paviršiaus.
Įjunkite aparatą ir ąsočiu sukamaisiais judesiais suplakite pieną. Antgalis visą laiką turi būti šiek tiek žemiau paviršiaus.
Kai pienas pradės putoti ir jo tūris padidės, perkelkite antgalį šiek tiek giliau, kad pašildytumėte apatinį pieno sluoksnį.
Ideali temperatūra yra apie 65-70 °C. Tokioje temperatūroje ištirpsta piene esanti laktozė, kuri suteikia pienui saldų skonį. Aukštesnėje temperatūroje baltymai sutirštėja ir putoja. Kartais baristos naudoja specialius termometrus, įdėtus į prikaistuvius. Tikriausiai tokio neturite, todėl tiesiog nustokite kaitinti, kai ąsotis tampa nemaloniai karštas.
Galiausiai švelniai trinktelkite prikaistuvį į stalviršį, kad pieno burbuliukai šiek tiek sumažėtų. Atlikta! Pieno galima įpilti į espreso kavą, kad pasigamintumėte kapučino, latte ar kitą kavą.