- Jauns

Rinkinį sudaro: bambukinė peilių kaladė, daržovių peilis FK-075, pagalbinis peilis FK-110, universalus peilis FK-130 ir japoniškas šefo peilis Santoku FK-140
Ašmenys- balta cirkonio keramika
Rankenos medžiaga- baltas plastikas
Geležtės kietumas HRC 71
Kaladė gali būti pastatoma, pakabinama ant sienos arba dedama į įrankių stalčių.
Kaip gaminami keraminiai peiliai ?
Kyocera keraminiai peiliai yra pagaminti iš techninės medžiagos cirkonio oksido. Ši medžiaga, kaip ir deimantai ar safyrai, yra sukurta gamtos per tūkstantmečius trukusius kristalizacijos procesus, patyrusi ekstremalias temperatūras ir milžinišką slėgį. Šių procesų rezultatas - gryna, tanki, tvirta medžiaga, daugiau nei 50% tvirtesnė už plieną ir pagal tvirtumą artima deimantui.
Ilgaamžės ir atsparios korozijai, keraminės dalys dažnai naudojamos chirurgijoje kaip kaulo pakaitalai. Ši keramika taip pat naudojama kosminiuose palydovuose, lenktyninių automobilių stabdžių sistemose ir kitur, kur reikalingas ypatingas atsparumas dilimui. Kai metalas nebeatlaiko krūvių, pasirenkama keramika. Ši medžiaga yra tvirčiausias pjovimo įnagis (tvirtesnis yra tik deimantas) ir tuo pat metu perpus lengvesnė už plieną. Šie peiliai taip pat išlieka aštrūs žymiai ilgiau lyginant juos su įprastiniais plieno peiliais.
Keraminiai ašmenys be pastangų pjauna bet kokį maistą. Dėl glotnaus paviršiaus Kyocera peiliai taip pat yra labiau higieniški, atsparūs korozijai ir nesuteikia pašalinio kvapo ar metalo jonizacijos ruošiant daug rūgščių, sulčių, druskų ar aromatinių medžiagų turinčius gaminius (pvz. citrina, imbieras ir pan.). Dėl šių savybių keraminius peilius ypač vertina termiškai neapdoroto "gyvo maisto" ( raw food ) šalininkai.
KAIP NAUDOTI?
Keramika nėra pilnavertis plieno pakaitalas. Jie tinkami vaisiams, daržovėms ir bekaulei mėsai pjaustyti. Keramika ilgiau išlieka aštri, o medžiagos cheminis grynumas ir įrankio lengvumas pjaustant suteiks naujų pojūčių. Jie skirti papildyti – o ne pakeisti kitus jūsų peilius. Išpjaustyti, iškaulinti, šaldytam maistui ir sūriui pjauti naudokite plieno peilius. Keraminiai peiliai lūžta ir trupa lengviau nei plieniniai. Elkitės su jais atsargiai. Naudokite su plastikine ar medine pjaustymo lentele, nepjaustykite ant marmurinio ar akmens masės paviršiaus, taip pat ant ant tam nepritaikytų paviršių, tokių kaip lėkštės ar keraminės plytelės. Plaukite tik rankomis su skystu indų plovikliu. Jei atsiranda spalvinių dėmių, kurių nepašalina įprastinis ploviklis, galite panaudoti lengvą baliklį. Saugokite peilį įmautėje, peilių kaladėje arba naudokite ašmenų apsaugas
TURĖTUMĖTE VENGTI:
Pjauti sušalusį maistą ar kaulus
Numesti peilį ant kieto paviršiaus
Plauti indaplovėje
Naudoti kaip grandiklį
Laikyti ašmenis atviroje ugnyje (keramika laidi karščiui)
Galąsti įprastiniu galąstuvu: keraminiams peiliams galąsti naudojami deimantiniai akmenys arba diskai